Menu
Blog
Just reading: Padáme na hubu. Všichni. Občas, ale padáme.
Share the article:

Padáme na hubu. Všichni. Občas, ale padáme.

Strach ze samoty a strach ze spadnutí na hubu se snažíme zahnat prací, vztahy, úspěchy, ale tím jen oddalujeme poznávání sebe sama.

10. 12. 2020
  |  
4 minutes of reading
  |  
Share the article:
Strach ze samoty a strach ze spadnutí na hubu se snažíme zahnat prací, vztahy, úspěchy, ale tím jen oddalujeme poznávání sebe sama.
Jsme slabí. Žijeme ze závislosti na majetku a vztazích. Málokdo z nás dokáže být šťastný, když je sám.
Moment „teď“ utápíme v závislostech a popíráme to, co nás čeká – naprostá samota.
I ty děti máme na tomto světe půjčené.
„Jak jsi mohl jet na Barbados sám?“
„Já bych se tam bez rodiny zbláznil.“
„TVL, sám? Nebylo ti smutno?“

 

Nebylo. Soustředil jsem se na to, co je pro každého z nás nejtěžší okamžik života a co oddalujeme až do smrti – být sám, šťastný a pochopit, že nejšťastnějšími nás neudělá majetek, ale víra v mnohem větší entitu, než je náš vlastní život – že každý z nás se podílí na skupinovém dobru a na něčem mnohem větším. Že náš život je jen vedlejší produkt.
To je důvod, proč lidé chodí do kostela. To je důvod, proč bojují ve válkách. To je ten důvod, proč máme rodiny a proč spoříme. To je to, proč stavíme mosty. Ten pocit něčeho většího – něčeho, čemu vůbec nerozumíme.
To, že něco vlastníme, nás nakonec limituje. Gravitace vlastnictví (partnera, majetku, ega) nás žene do středu nás samotných – tam, kde se cítíme jako střed vesmíru a vše, co se nám děje, nám ubližuje a jsme v tom nevinně. Oběti. Chvíli je to omamné. Na konci lživé.
Tyto dvě fotky jsou focené po dvou letech, během kterých jsem byl 2x na smrtelné posteli. Jednou po vážné bouračce, podruhé díky životosprávě. Umřelo mi pár blízkých lidí. Ztratil jsem rodinu. Bojoval jsem se sebou, přeprogramovával mozek. Na konci zvítězil pocit pomáhat. Inspirovat lidi, ukázat jim, že se z ulice NYC či totálního pádu dá zvednout.
Pamatujte. JE OK PADNOUT. Je také OK se točit v kruzích. Ale jednou budete čelit tomu největšímu strachu v životě – jednou budete sami. Nebojte se toho! Tam najdete svou největší sílu. Ale je to neuvěřitelná bolest.
Dnes mají články na www.michalvydrzel.cz přes 2 mil shlédnutí. Podcast The Headhunted tisíce poslechů. Díky za podporu a jsem rád, že Vás mé příspěvky inspirují. Proto tu jsem.

More articles

Velké cíle

30. 9. 2021
  |  
1 minutes of reading

BUŠ DO TOHO.

30. 9. 2021
  |  
1 minutes of reading

Playlisty a recruiting

30. 9. 2021
  |  
1 minutes of reading